GERÇEK VE SIRADIŞI BİLGİLER,İLGİNÇ HİKAYELER VE ÖZGÜN YORUMLARLA SİTEMİZ HİZMETİNİZDEDİR...

YEMEK

                                                                                         
                                                 NE YEMELİ,NE YEMEMELİ
                                                              Tereyağ Ve Margarin
   Eskiden her çay kaşığı tereyağın bizi kalp krizine bir adım daha yaklaştırdığını,margarini tercih etmemiz gerektiğini sanıyorduk.
   Bugün tereyağın o kadar zararlı olmadığı ve katı margarinlerden kaçınılması gerektiği tavsiye ediliyor.
                                                                         Tuz
   Eskiden tuzun tansiyonu yükselttiğini,sodyum muhtevası düşük gıdaları tercih etmemiz söyleniyordu.
   Bugün ise doktorlar,yüksek tansiyon hastası olmayanların tansiyonunu tuzun yükseltmeyeceğini söylüyor.Sodyum miktarı düşük yiyecekler sağlığımıza zarar vermez,aksine faydası bile dokunur.Tuz konusunda aşırı titizlenmemiz gerekmez.
                                                              Hububat Ve Tahıllar
   Eskiden bu gıdaların doyurucu;ancak kalbe faydası olmadığını sanıyorduk.
   Bugün ise doktorlar bol bol hububat yememizi;ancak iri taneli olanları (rafineri edilmemiş) tercih etmemiz gerektiğini tavsiye ediyorlar.Kolon kanserine karşı birebirler.

                                 
                                               ÇÖREK OTU MUCİZESİ
   Çörek otu hakkında Peygamber Efendimiz şöyle diyor:"Şu kara tanede (çörek otu) ölümden başka her derde deva vardır."O zamanlardan günümüze kadar geçen asırlar boyunca,bu ufak taneli gıdada her hastalığa şifanın olabileceğine birçok kimse dudak bükmüştü.

Çörek otunun faydaları:

  1. Mikrop,virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
  2. İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
  3. Kan şekerini düşürür.
  4. Damar hastalıklarını önler.
  5. Hazmı kolaylaştırır.
  6. Vücuttaki zehirleri süzerek atar.
  7. İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
  8. Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
  9. Alerjiyi önler.
  10. Savunma sistemini dengeler.
  11. Çocuklarda özellikle sinir ve deri hastalıklarına,astım ile alerjiye iyi gelir.
  12. Çörek otu ürünleri hamilelik devresindeki şikayetleri azaltır.Yan tesiri olmayıp bu devredeki hanımlara ve bebeklerini ana sütüyle besleyenler için süt kalitesinin bebeğe daha yarayışlı olmasını sağlar.
  13. Egzamalı deriye sık sık çörek otu yağı sürüldüğünde deri çabuk iyileşir.Yine deri hastalıklarında mikrop öldürücü tesirinden dolayı çok fayda verir.
  14. Hazım zorluğu ve mide şişkinliklerinde  çörek otu eskiden beri bilinmektedir.
  15. Hemoroide iyi gelir,çünkü damarları güçlendirir ve kan dolaşımını hızlandırır.
  16. Romatizma,şeker hastalığı ve kolesterolün yükselmesi gibi metabolizma hastalıklarına faydalıdır.
  17. İktidarsızlık ve kısırlıkta yine yarar verici tesire sahiptir.Çünkü çörek otu,cinsi hormonları tanzim etmekte,bedeni ve ruhi olarak zindelik ve dinçlik vermektedir.
  18. Çörek otu yağı kadınlardaki aybaşı hali sancıları ve diş ağrılarına karşı kullanılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder