GERÇEK VE SIRADIŞI BİLGİLER,İLGİNÇ HİKAYELER VE ÖZGÜN YORUMLARLA SİTEMİZ HİZMETİNİZDEDİR...

25 Mayıs 2013 Cumartesi

SABRİ ÜLKER(1929-2012)

   Kendini,çocukları mutlu etmeye adamış bir insan...Hayata 92 yaşında gözlerini yuman,çoğu kişinin bildiği Ülker bisküvilerinin sahibi,kurucusu Sabri Ülker...
   Sabri Ülker'in çocukluğu zor şartlar altında geçmiş.İlkokulda bile hem okumak hem de çalışmak zorunda kalmış.İlginçtir bisküviyle ilk tanışması henüz ilkokuldayken derslerden sonra ve yaz tatillerinde bir bisküvi fabrikasında çalışarak olmuş.
   O dönemler yokluk yılları olduğu için bırakın şimdiki gibi yüzlerce çikolota,bisküvi türünü en basit bir bisküviyi bulmak bile zormuş.Sabri Ülker de bu mahrumiyetleri yaşamış bir çocuk olarak bisküvi sektörüne yönelmesinde çocukların dünyasına bir tatlılık taşıma isteği olduğunu ifade ediyor.
   Sabri Ülker 3 kişiyle,İstanbul Eminönü'nde küçük bir imalathanede başladığı bisküvi üretim işi büyümüş büyümüş,Şimdi 10 ülkede 55 fabrikaya ulaşmış,30 bin kişinin çalıştığı büyük bir müessese olmuş.
   Bisküviden çikolotaya,sütten çocuk mamasına kadar pek çok farklı gıda sektöründe dev bir isme dönüşmüş.Bugün dünyanın pek çok farklı ülkesinde çocuklar bu bisküvileri ,çikolotaları yiyorlar.
   Sabri Ülker'in bu başarıya ulaşmasında inançlı,mü'min  bir insan oluşunun da büyük bir etkisi var.siz,gayret  ederseniz,Allah önünüzü açıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder