- Bol bol sebze ve meyve tüketin.
- Lif içeriği yüksek besinlere öncelik verin:Lahana,havuç,ıspanak,kabak,turp,pancar,elma,kayısı,erik...
- Düzenli olarak yeşil çay için.
- Daha az hayvansal protein tüketin.Bitkisel proteine ağırlık verin:Fasülye,mercimek,bezelye,nohut...
- Yağ tüketiminizi azaltın.Tekrar tekrar kızartılmış yağları asla kullanmayın.
- Tütsülenmiş besinlerden,yapay mandıra ürünlerinden,barbekü ve kızartmalardan kaçının.
- Katkı ilave edilmiş yapay tatlandırıcı,yapay renk-koku-parlaklık verici,harman,(antibiyotik katkılı) besinleri kullanmayın.Doğal ve ekolojik ürünlere yönelin.Taze ve doğal olanı tercih edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder