GERÇEK VE SIRADIŞI BİLGİLER,İLGİNÇ HİKAYELER VE ÖZGÜN YORUMLARLA SİTEMİZ HİZMETİNİZDEDİR...

20 Mart 2013 Çarşamba

PRATİK BİLGİLER


  • Pişireceğimiz yeşil sebzelerin yeşilliklerini kaybetmesini istemeyiz herhalde.O yüzden pişirmeden önce sebzeleri buzlu su içinde iyice bekledikten sonra işlenirse sebzelerin yeşillikleri sabit kalır ve yeşilliğindeki vitaminlerinden daha etkili faydalanılır.
  • Soğanlar genellikle kavrulurken kararır.Bunu önlemek için üzerine biraz un serpin.Kızartılan soğanın kararmasını önler.
  • Evlerimizde yaptığımız reçellerin şekerlenmesini önlemek için limon tozu yerine limon suyu kullanınız.Meyveleri güzelce yıkadıktan sonra bir müddet kurumaya bırakınız.Karıştırırken de mutlaka tahta kaşık kullanınız.Özellikle cam kavanozlarda saklayınız.Kavanoza koyduğunuzda da ağzını kapatmadan önce iyice soğumasını bekleyin ve reçellerin üzerinde oluşmuş kabarcıkların içindeki havayı bir şekilde almayı unutmayın.Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.
  • Haşlanmış yumurta soymak bazen zor olur.Bu da yumurtaların bazen kabukları çok katı oluşundandır.Bunun kolayca soyulabilmesi için kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve birkaç dakika soğuk suda bekletin.Daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder