GERÇEK VE SIRADIŞI BİLGİLER,İLGİNÇ HİKAYELER VE ÖZGÜN YORUMLARLA SİTEMİZ HİZMETİNİZDEDİR...

27 Nisan 2013 Cumartesi

ANNE RIZASININ ÖNEMİ

   Devr-i saadette Alkame isminde gayet çalışkan ve sehavetli bir genç vardı.Hastalandı ve rahatsızlığı şiddetlendi.Karısı vaziyeti Resulü Ekrem(s.a) Efendimize bildirdi:
   -Ya Resulallah,kocam çok hasta,ölüm halinde,dedi.
   Resulü Ekrem,vaziyeti öğrenmek için Bilal Habeşi,Ali,Selman ve Ammar(r.a) hazeratını,Alkame'nin evine gönderdi.Gittiler,Alkame ağır hasta idi.Lailahe İllallah,Muhammedün Resulullah demesini söylediler.Bir türlü söyleyemedi.Üzüldüler.Vaziyeti bildirmesi içinBilal(r.a)'ı Resulü Ekrem Efendimize gönderdiler,Resulü Ekrem Efendimize gönderdiler,Resulü Ekrem Efendimiz ana ve babasının hayatta olup olmadıklarını sordu.Babasının öldüğünü,ihtiyar anasının hayatta olduğunu öğrendiler.
   Resuü Ekrem Efendimiz,ihtiyar kadına oğlu ile vaziyetinin nasıl olduğunu sorduklarında,ihtiyar kadın:
   -O hep karısını dinliyor,hep beni tersliyor,hiç bir dileğimi yerine getirmiyor,cevabını verdi.
   Resulü Ekrem,Bilal-i Habeşi'ye:
   -Git bir yığın odun topla,onu ateşle yakayım,buyurdu.
   Bu sözleri Alkame'nin annesi:
   -Ya Resulullah.O benim oğlum ve gönlümün meyvesidir.Onu benim gözlerimin önünde yakacak mısın?dedi.
   Resulü krem efendimiz şöyle buyurdu:
   -Ey Alkame'nin annesi,Allah'ın azabı daha şiddetli ve daha devamlıdır.Sen içinden Allah'ın onu mağfiret etmesini diliyorsun.O halde ona kırgın olmadığını açıkla.
   Alkame'nin annesi ellerini göğe kaldırdı ve:
   -Ya Resulullah!Allah'ı seni ve burada bulunanları şahit tutuyorum ki,ben Alkame'den razıyım,ona haklarımı helal ettim,dedi.
   Resulü Ekrem Efendimiz:
   -Ya Bilal!Git bak.Alkame "La İlaheillallah" diyebiliyor mu?
Bilal hemen gitti.Alkame'nin evine vardı.Daha kapıdan girerken onun,"La İlahe İllallah,Muhammedün Rasulullah" demekte olduğunu işitti.Aynı gün Alkame vefat etti.Yıkandı,kefenlendi.
   Resulü Ekrem(s.a) namazını kıldırdı.Ve defnedildi.Definden sonra Fahr-i kainat efendimiz kabrin başında durarak halka şunları söyledi:
   -Ey muhacirler!Ey ensar!Kim karısını annesinden daha üstün tutarsa Allah'ın laneti onun üzerinedir.Onun diğer ibadet ve iyiliklerinin de kendisine bir faydası yoktur,kabul olunmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder