GERÇEK VE SIRADIŞI BİLGİLER,İLGİNÇ HİKAYELER VE ÖZGÜN YORUMLARLA SİTEMİZ HİZMETİNİZDEDİR...

23 Nisan 2013 Salı

PRATİK BİLGİLER-2


  • Haşlanıp saklanan yumurtaları olur ki çiğ yumurtalarla karıştırdık.Bunları birbirinden ayırmak zor olabilir.Bunu kolay yolu;yumurtayı sivri yerinden döndürmeyi deneyin.Kendi etrafında rahat dönmeyen çiğ yumurtadır.Pişmiş yumurta katılaştığı için rahatlıkla kendi eksenin çevresinde dönebilir.
  • Yoğurt üzerinde toplanan suları atmayın.Çünkü yoğurdun tüm vitamin ve faydalı minarelleri bu suda bulunur.
  • Dolapta sakladığımız sebzeler belli zaman sonra buruşmaya yüz tutar.Bu buruşukları giderip sebzelerimizi tekrar canlandırmak için iyice yıkandıktan sonra ölçü olarak bir litre suya bir tatlı kaşığı kadar limon suya karıştırılarak hazırlanan suda 15-20 dakika bekletiniz.
  • Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa,ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder